U bent hier: Home › Paarden4daagse › Veel gestelde vragen

Paarden4daagse - Veel gestelde vragen

 1. Moet ik als menner mijn passagiers ook apart inschrijven?
  Alleen deelnemers hoeven zich in te schrijven, en onder deelnemers verstaan wij een ruiter of een menner.
  Als uw passagiers echter ook willen deelnemen aan het buffet op de 3e dag, dan moet u hen op het inschrijfformulier wel meetellen bij het aantal personen voor het buffet.
 2. Ik wil eigenlijk maar één of 2 dagen meerijden. Kan dat?
  De Barchemse paarden4daagse is in principe een 4-daags evenement. Of u na inschrijving ook alle 4 dagen daadwerkelijk meerijdt kunt u vervolgens gewoon zelf bepalen.
  Daarnaast is het bij de komende editie ook weer mogelijk om expliciet voor slechts één of twee dagen in te schrijven.
 3. Als ik me heb aangemeld, wanneer hoor ik dan of ik mee mag doen?
  Bij de inschrijving geldt: "wie het eerst komt, wie het eerst maalt". Er geldt (nog) geen loting o.i.d.
  Na inschrijving ontvangt u eind juli per email een factuur voor het voldoen van het inschrijfgeld. Mits u de factuur op tijd voldoet, d.w.z. vóór de op de factuur genoemde vervaldatum, bent u bij aanmelding verzekerd van deelname.
 4. Kunt u voor mij ook stalling voor mijn paard regelen?
  Wij kunnen als organisatie geen stalling aanbieden. Wel kunnen we u proberen te helpen bij het vinden van een stallingsadres. Daarvoor vindt u elders op deze website een lijstje met suggesties voor mogelijke stallingsadressen.
  Het start-/finishterrein is bij camping/manege De Heksenlaak in Barchem en zij bieden ook op beperkte schaal mogelijkheden om paarden te stallen. Heeft u interesse daarin, neem dan zelf contact met hen op.
 5. Moet mijn paard of pony voorzien zijn van een chip en paspoort?
  Ja, sinds 1 januari 2007 moeten alle paarden en pony’s in Nederland een paspoort en een chip hebben. Het is sindsdien niet meer toegestaan om paarden zonder paspoort of chip te vervoeren. Kijk op www.nl-paardenpaspoort.nl voor de complete verordening.
 6. Wat zijn de starttijden?
  Iedere deelnemer mag zelf de starttijd kiezen tussen 9:30 en 12:00 uur. Uiterlijk om 16:00 uur moet iedereen zich weer bij het start-/finishbureau hebben afgemeld.
 7. Hoelang zijn we per dag ongeveer onderweg?
  De routes zijn per dag zo'n 25 tot 30 kilometer lang. Een normaal gemiddeld tempo is 10 km/u voor een aanspanning; ruiters doen het doorgaans iets kalmer aan. De route neemt daarmee inclusief de stops onderweg zo’n 3½ à 4 uur in beslag.
 8. Mijn paard staat normaal niet op ijzers, moet ik hem persé laten beslaan?
  De routes van onze paarden4daagse gaan over zowel onverharde als verharde wegen. Als uw paard gewend is op blote voeten langere afstanden over wisselende ondergrond te lopen is het misschien niet nodig, maar in andere gevallen is het gebruik van hoefschoenen of ijzers wel aan te raden.
 9. Is een ruiter- of menbewijs verplicht?
  Nee, in het gebied waar de paarden4daagse verreden wordt, is het ruiter- of menbewijs niet verplicht. Voor de paarden4daagse wordt dit wel gepromoot, omdat hiermee een zekere mate van basiskennis wordt aangetoond.
  Een geldige WA-verzekering is overigens wél vereist. Bij uw particuliere WA-verzekering vallen paarden in het algemeen onder huisdieren, maar verstandiger is het om uw paarden expliciet in de polis op te laten nemen. Indien u niet met eigen paard(en) rijdt, kan het nodig zijn een aparte WA-verzekering af te sluiten.
 10. Is er een mogelijkheid om mijn menwagen 's nachts op het start-/finishterrein achter te laten?
  Tijdens het evenement is er op het start-/finishterrein overdekte ruimte (een rijhal) beschikbaar waarin de menwagens na afloop van de dagritten geparkeerd kunnen worden.

Ogenblik a.u.b. ...