U bent hier: Home › Paarden4daagse › Introductie

Paarden4daagse - Introductie

Mits de coronamaatregelen het toelaten en we in dat verband de benodigde vergunningen rond krijgen, organiseren we in de zomer van 2021 voor de 12e keer een paarden4daagse voor menners en ruiters, en wel van woensdag 18 t/m zaterdag 21 augustus.

De routes van onze paarden4daagse gaan door het mooie en sfeervolle coulisselandschap rond Barchem, over zowel onverharde als verharde wegen en paden (ongeveer 50/50). De beide voordes door de rivier De Slinge vallen ieder jaar weer erg in de smaak bij zowel deelnemers als publiek, maar ook de andere 2 dagroutes zijn zonder meer zeer de moeite waard.

Locatie

Vanaf camping/manege De Heksenlaak (Zwiepseweg 32 te Barchem) als vast start-/finishterrein kunnen deelnemers "onder het zadel" of "aangespannen" dagelijks een uitgepijlde route door de omgeving van Barchem volgen van ca. 30 km.

Starttijden

Voor het rijden van de dagroutes gelden de volgende start- en eindtijden:

 • Er kan gestart worden tussen 9.30 en 12.00 uur, waarbij er elk half uur max. 20 deelnemers van start mogen. We houden deze keer dus een maximum van 100 deelnemers in totaal aan. Bij inschrijving geef je meteen al aan in welk startblok je wilt starten. 
 • Men moet zorgen vóór 16.00 uur weer terug te zijn op het start-/finishterrein.

Deelname

Voor deelname gelden o.a. de volgende voorwaarden:

 • Ruiters t/m 16 jaar dienen begeleid te worden door een eveneens deelnemende ruiter van tenminste 18 jaar.
 • De minimum leeftijd voor menners is 18 jaar, tenzij de menner in het bezit is van een geldig men-/koetsiersbewijs.
 • Je dient zelf in het bezit te zijn van een paard/pony en evt. een menwagen (er zijn namelijk geen paarden en/of wagens te huur). 
 • Een geldige WA-verzekering die óók dekking biedt voor schade veroorzaakt door paarden/pony's is vereist.

En uiteraard is daarnaast nog conformatie aan het volledige deelnamereglement van toepassing.

Inschrijving deelnemers

 • Vanwege de onzekerheden rond het coronavirus houden we deze keer een maximum van 100 deelnemers aan. Dus wie het eerst komt, het eerst maalt!
 • Inschrijven kan ook alléén via voorinschrijving en voor het hele evenement. Ter plekke inschrijven of inschrijven voor losse dagen is deze keer niet mogelijk.
 • Je kunt je aanmelding voor deelname geheel online regelen via deze website

Inschrijfgeld

De kosten voor deelname zijn als volgt:

 • Menner (incl. groom), volledig evenement: € 55,=
 • Menner met 2-wieler en pony < 1.10m (zonder groom), volledig evenement: € 35,=
 • Ruiter, volledig evenement: € 35,=

Wil je sommige dagen als ruiter en andere dagen als menner deelnemen, dan is dat geen probleem. Schrijf je dan in als menner en dan regelen we ter plekke dat je soms onder het zadel meerijdt.

Voldoen inschrijfgeld

Eenieder die zich inschrijft als deelnemer ontvangt eind juli per e-mail een factuur voor het inschrijfgeld. De betaling van het inschrijfgeld dient vóór de op de factuur genoemde vervaldatum door ons te zijn ontvangen. Is dat niet het geval, dan wordt je per die datum weer verwijderd van de deelnemerslijst en ben je dus niet meer ingeschreven.
Let op: Je bent dus pas startgerechtigd als het inschrijfgeld op tijd is voldaan!

Afmeldingen vóór 1 augustus

Deelnemers die zich afmelden vóór 1 augustus krijgen het inschrijfgeld retour. Bij afmelding op of na die datum vindt geen restitutie meer plaats.


Ogenblik a.u.b. ...