U bent hier: Home › Mendurance › Informatie en inschrijving

Mendurance - Informatie en inschrijving

Op zondag 14 mei 2023 organiseren wij in samenwerking met vereniging Mendurance Nederland weer een mendurance-wedstrijd.

Deze wedstrijd is een (optioneel) onderdeel van de Barchemse Paardenmeerdaagse. Voor meer informatie over de andere onderdelen:

De hoofdzaak van het mendurance rijden is het met een aanspanning zo snel mogelijk afleggen van een vooraf uitgezet parcours, waarbij de afstand afhankelijk is van de klasse waarin gereden wordt en waarbij het menpaard bij de finish nog 'fit to go' moet zijn.

Mendurance is een duursport: uithoudingsvermogen, samenwerking, vertrouwen en verzorging zijn de sleutelwoorden voor succes.
Het welzijn van het paard staat voorop en de resultaten van de veterinaire controles spelen een belangrijke rol bij de uiteindelijke plaatsing van de combinatie.

Voor meer algemene informatie over mendurance, zie de website van Mendurance Nederland.

Wedstrijdinformatie mendurance Barchem

Er kan gestart worden in de klasse 1, de klasse 2 of in de impuls (= hobbyklasse).

Voor deelname in de klasse 1 en 2 heb je een geldige KNHS-startpas nodig, voor de impuls is die niet nodig.
Voor klasse 2 rijders geldt aanvullend nog dat je startgerechtigd moet zijn voor de klasse 2, d.w.z. dat je voldoende winstpunten in de klasse 1 behaald moet hebben met dezelfde aanspanning.

De routeafstand voor zowel klasse 1 als impuls bedraagt ca. 28 km. Daarvan is ruim 2/3 deel onverhard.
De totale afstand van de klasse 2 is ca. 43 km.

De route is volledig uitgepijld, maar komt ook beschikbaar als GPX-bestand voor gebruik in GPS-navigatieapparatuur.

NIEUW: Apart klassement voor menners met kleine pony's

Nieuw dit jaar zijn aparte rubrieken voor menners met kleine pony's (tot 1,10m) in de impuls en de klasse 1. Deelnemers met dergelijke pony's kunnen bij inschrijving aangeven of ze in een algemene ponyrubriek willen starten of in een aparte rubriek speciaal voor kleine pony's.

NB. Bij minder dan 3 deelnemers per ponyrubriek per klasse worden die rubrieken alsnog toch samengevoegd in één klassement.

Locatie

Het start-/finish-terrein is bij Camping/manege de Heksenlaak, Zwiepseweg 32 te Barchem.
Mocht je de dag voor de wedstrijd al met je aanspanning op de camping willen verblijven of na de wedstrijd nog een nachtje willen blijven: zij verhuren ook stallen. Neem desgewenst even zelf contact op met de camping voor een campingplaats, blokhut of stacaravan en evt. een of meer stallen.

Inschrijving

LET OP: Maximum aantal deelnemers: 30.
Als we de 30 inschrijvingen bereikt hebben gaan we zo nodig verder met een wachtlijst. Komen er dan afmeldingen, dan kunnen mensen van de wachtlijst alsnog meedoen, op volgorde van inschrijving.

Je kunt het inschrijfformulier downloaden, op je computer invullen, opslaan en mailen aan:

Of je kunt het formulier afdrukken, invullen en vervolgens per post opsturen aan:

 • Menclub de Bergmenners, mendurance
  t.a.v. Marja Ribbers
  p/a Borculoseweg 44
  NL - 7244 NN  Barchem

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt voor alle rubrieken: € 35,00.

NB. Leden van vereniging Mendurance Nederland krijgen € 5,00 korting op het inschrijfgeld en betalen dus maar € 30,00. Dit wordt gecontroleerd aan de hand van de ledenlijst.

Het verschuldigde inschrijfgeld dient uiterlijk 6 mei 2023 overgemaakt te zijn:

 • IBAN: NL12 RABO 0356 7249 05
  BIC: RABO NL2U
 • t.n.v. Menclub de Bergmenners te Barchem
 • o.v.v. "Mendurance 2023" + je naam + de rubriek waarin je wilt starten.

Sluitingsdatum / wijzigingen

 • Sluitingsdatum voor inschrijving is 6 mei 2023
 • Eventuele wijzigingen kunnen doorgegeven worden t/m 6 mei, uitsluitend per e-mail: .
 • Bij afmelding na de sluitingsdatum dient het gehele verschuldigde inschrijfgeld betaald te worden. 

Voorwaarden

Voor alle deelnemers

Van alle deelnemers dienen de paarden/pony's volgens Nederlands reglement gechipt te zijn, in het bezit van een paardenpaspoort en correct geënt tegen influenza.
Dit wil zeggen een basisenting (2x binnen een periode van min. 21 dagen en max. 92 dagen), en vervolgens minimaal 1x per jaar een vervolgenting. De laatste enting mag niet binnen 7 dagen voor de wedstrijd gegeven zijn. Alle entingen, ook de basisenting, moeten correct in het paardenpaspoort vermeld staan. Zonder entingen mag je niet starten!

Verder is kennis van en conformatie aan de wedstrijdreglementen nodig, zie http://mendurancenederland.nl/wedstrijden/reglement/

Voor buitenlandse deelnemers

Buitenlandse deelnemers dienen volgens de Nederlandse reglementen lid te zijn van hun nationale paardensportbond / nationale hippische federatie. Hierop wordt niet actief gecontroleerd, maar steekproefsgewijs kan hier naar gevraagd worden.


Ogenblik a.u.b. ...